Guide til at verificering af Louis Vuitton

1. Sytråd
For Louis Vuitton tasker er sytråden mere en sennepsfarve end en lysere gul nuance. Læderstykkerne, der udgør tasken, er perfekt skåret og monteret med hinanden. Hvis der er folder, bobler og forskydning på grund af dårlig montering, skal du undersøge om det blot er slid eller om det er fejl ved tasken.

2. Hardware er smukt fremstillet af messing
Louis Vuitton bruger messingbeslag af højeste kvalitet, der normalt kommer i skinnende eller mat. Undersøg evt om messingen reflektere som et spejl. Man skal selvfølgelig være opmærksom på hvilken alder tasken har. En vintage model vil ikke kunne skinne på samme måde som en ny lV taske.

Lynlåse bør ikke hænge sammen, når du prøver at pakke tasken ud. Louis Vuitton fremstiller også deres egne lynlåse og bruger ikke YKK eller andre lynlåse med mærke.

Hardware skal ikke dækkes af plastik. Forfalskede taskeproducenter indpakker hardwaren i plastik for at forhindre dem i at plette med det samme. Kvalitetshardware pletter ikke og er normalt afdækket.

3. LV mønsteret skal være pænt og symmetrisk
For Louis Vuitton skal det klassiske LV-logo være symmetrisk, og bogstavet L skal altid være lavere end V. Hvis bogstaverne er bløde og ikke perfekt justeret, er tasken ikke ægte.
Det er også vigtigt at bemærke placeringen og konsistensen af monogrammønsteret. Hvis du ser diagonalt på mønsteret, skal rækkefølgen af en strimmel være en en cirkel, en anden fleur-de-lis, så LV-logoet. Strimlen, der skifter mellem den, skal kun indeholde fleur- de-lis-symbolet.

For logoudsmykninger skal du kontrollere, at de er symmetriske og smukt udformede. Maison-logoet skriver normalt “Louis Vuitton Paris” i to linjer.

4. Vachetta læder får patina og mørkner over tid
Det rene læder, på bl.a. håndtagene, kaldes Vachetta læder. Vachetta læder er lavet af naturlig, ubehandlet europæisk kalveskind, der mørkner og får patina med tiden.
Hvis læderet forbliver en bleg farve over tid, er den falsk. Læderet skal blive mørkere og få en flot patina når det bliver ældre.

5. Datokode
I modsætning til hvad mange tror, har Louis Vuitton tasker(ekskl. Bagage og andre mere sjældne modeller) ikke serienumre. Snarere har Louis Vuitton tasker “dato koder” stemplet enten på indvendige mærker eller direkte på indvendige foringer. Disse datakoder bruges

at identificere produktionsstedet og datoen for en Louis Vuitton taske, ikke for at kontrollere dens ægthed.

Med undtagelse af tidligere tasker (tidlige 1980’ere og ældre) kan datokoder findes på alle Louis Vuitton tasker og andre genstande fremstillet af luksusmærket (f.eks. Solbriller).
De fleste datokoder er en kombination af bogstaver og tal. Bogstaverne angav det land, hvor varen blev fremstillet, mens tallene angiver produktionsdatoens måned / år. Datokodernes format er som følger:

* Før begyndelsen af 1980’erne. Ingen datakoder.
* Tidligt i 1980’erne. Tre eller fire tal med de første to tal, der repræsenterer året og sidste (r) tal, der repræsenterer måneden. For eksempel. “836” vil angive en fremstillingsdato i juni 1983.
* Tidligt til slutningen af 1980’erne. Tre eller fire tal efterfulgt af to bogstaver med de første to tal, der repræsenterer året, det næste (de) næste tal repræsenterer måneden og de sidste to bogstaver, der repræsenterer landet (se højre sidepanel for fabriksplaceringskoder). For eksempel. “874VX” angiver en produktionsdato i april 1987 og fabriks placering i Frankrig. Sent i 1980’erne kom bogstaverne, der repræsenterer fabriksplaceringen, før de tre eller fire tal, der repræsenterer fremstillingsdatoen.

* 1990 til 2006. To bogstaver efterfulgt af fire tal med de første to bogstaver, der repræsenterer fabriksplaceringen, det første og tredje tal repræsenterer måneden og det andet og andet tal repræsenterer året. F.eks. Vil “VI1025” angive en fabriksplacering i Frankrig og en fremstillingsdato i december 2005.
* 2007 og nyere. To bogstaver efterfulgt af fire tal med de to første bogstaver, der repræsenterer fabriksplaceringen, det første og tredje tal repræsenterer årets uge og det andet og andet tal repræsenterer året. For eksempel vil “SD2057” angive en fabriksplacering i USA og en fremstillingsdato den 25. uge (eller juni) i 2007.

Husk, at det faktum, at en vare har en datakode, ikke garanterer, at den er autentisk, da mange forfalskede varer har datakoder. En gyldig og korrekt stemplet datakode er blot en af mange parametre, der kontrolleres for at garantere ægtheden af en Louis Vuitton håndtaske.

8. Dustbag
Forfalskere bliver ofte dovne, når det kommer til detaljer. En god måde at fange falske produkter på er at kende din historie om Louis Vuitton dustbag og kasser.

Dustbags inden 2004 er lavet af beige blødt stof med LV-logoet på og brune snore. Nogle af de ældre poser kan have blå snørebånd på, og andre har filtlignende materiale, der har skæve kanter.
Fra 2004 til 2016 er den beige støvpose lavet af flannel eller linned. Et perfekt symmetrisk og centreret LV-logo er trykt i brunt på det. Et lille hvidt mærke, der siger, hvor posen blev lavet, kan findes indeni.

I 2016 moderniserede Louis Vuitton deres emballage. Alle deres kasser er orange med marineblå tekst. Støvposerne fulgte trop og blev til en cremefarve med marineblå skrift.

9. Brug din lugtesans
Denne tager lidt tid at øve sig. Det er godt at vide, hvordan ægte læder lugter, så du nemt kan skelne det fra syntetiske.